Onderstaand enige praktijkcases in het kader van Corporate Finance.

Managementcoordinatie DueDilligence (boekenonderzoek) bij overname

Leidende Franse onderneming in de wereld van ‘broadcastingautomation’ heeft MP de opdracht gegeven voor de algehele coördinatie van het boekenonderzoek bij een over te nemen Nederlandse branchegenoot uit Hilversum. De Due Dilligence is uitgevoerd in nauwe samenwerking met een advocatenkantoor gespecialiseerd in internationaal ondernemingsrecht en een accountantskantoor. De activiteiten gingen half december van start en zijn, met een bekrachtiging van de overname, succesvol afgerond eind februari van het volgende jaar.

Faillissement, doorstart en managementsupport

Een onderdeel van een bedrijf met ca. 30 medewerkers, verdeeld over meerdere B.V.’s, wordt failliet verklaard. De ondernemer wil de activiteiten graag voortzetten. De bank wil in principe meewerken aan een doorstart. MP krijgt opdracht om een quickscan uit te voeren en rapporteert binnen drie weken. Er zijn levensvatbare onderdelen aanwezig en een ‘geconditioneerde’ doorstart is mogelijk. MP is schakel tussen ondernemer, bank en curator. Inmiddels worden de activiteiten door ca. 20 medewerkers uitgevoerd in een (financieel) gezonde omgeving. MP nog steeds betrokken als zakelijk adviseur.

Strategische- en financiële begeleiding verkoop familiebedrijf

Middelgroot succesvol familiebedrijf. Management Partners vervulde al rol als algemeen zakelijk adviseur van directeur-groot aandeelhouder. Volledige procesbegeleiding door MP bij verkoopproces zowel voor alle strategische– als financiële aspecten. Internationale deal met buitenlandse investeringsmaatschappij. Miljoenenproject. Zeer succesvol kunnen afronden tot tevredenheid van koper en verkoper. Er waren twee MP Partners betrokken bij dit omvangrijke project. MP nog steeds zakelijk adviseur directie.

praktijkcases 

corporate finance

Volg ons op:

Gildenveld 16

3892 DG Zeewolde

Pavilioen 'Het Drieluik'