Onderstaand een aantal willekeurige praktijkcases inzake onze dienst Search.

Werving & Selectie Commercieel medewerker

Klein, maar groeiend bedrijf in Flevoland. Directeur/eigenaar zoekt vervanging binnen z’n commerciële groep. Vorige medewerker op deze functie bleek in de praktijk niet te voldoen. Ondernemer heeft zelf weinig ervaring met aannemen mensen. Schakelt MP in voor begeleiding gehele procedure. Sparring partner m.b.t. profiel en takenpakket. MP stelt uiteindelijk na zorgvuldige voorselectie drie kandidaten voor, waarvan eèn van buiten de branche. Deze kandidaat wordt aangesteld, op basis van uitstekende ervaring in soortgelijke functie in andere sector en op profiel wat prima lijkt te passen in de cultuur van het bedrijf. MP blijft betrokken i.v.m. procedure op basis resultaatgarantie.

Headhunting strategische positie

Onderneming gericht op export naar supermarktconcerns in Engeland en Ierland. Wil bedrijf versterken met een extra trader/verkoper die ook regelmatig vanuit Engeland actief zal zijn. Zoekt een ervaren verkoper met sterk netwerk en wil de functie niet zichtbaar ‘in de markt’ leggen. MP krijgt opdracht voor headhunting in combinatie met anonieme search via het internet. MP brengt personen binnen de branche in kaart die voldoen aan de criteria en gaat selectief en zeer vertrouwelijk de belangstelling polsen en gesprekken voeren. Naam van opdrachtgever en namen van kandidaten komen wederzijds pas in eindfase na toestemming beschikbaar. Uiterste discretie is bij headhunting de sleutel tot succes. Drie maanden na start procedure is de nieuwe man aan de slag gegaan.

Search Administrateur B2B importeur-handelsonderneming

MP Partner is sinds begin 2017 betrokken bij deze onderneming in Zuid-Oost Nederland als business advisor van de beide DGA’s. Vanuit de organisatie scan is de wenselijk naar voren gekomen tot de aanstelling van een financiele man in de vorm van een Administrateur. MP heeft via een fulle-service werving & selectieopdracht de gehele procedure begeleid. De aanstelling van de nieuwe Administrateur is eind februari 2018 afgerond. MP Blijft betrokken bij onderneming.

Commercieel- & Operationeel Manager bedrijf in Energiesystemen

Onderneming is een gespecialiseerde speler op de markt van energieopslagsystemen en producten gevestigd in de Randstad. Het betreft vele vormen van accusystemen voor mobiele toepassingen en noodstroomvoorzieningen voor o.a. ziekenhuizen en datacenters. Het is een zeer gezonde en groeiende private-owned onderneming. MP heeft full-service searchprocedures voor haar rekening genomen voor een tweetal nieuwe managementfuncties. Management team gevormd door succesvolle search voor zowel een Operationeel manager als een Commercieel manager. MP houdt goed vinger aan de pols m.b.t. de praktische gang van zaken en de verdere ‘zetting’ van dit nieuw gevormde managementteam. MP Partner is en blijft business advisor van de DGA. De invulling van deze twee strategische functies is een belangrijke stap voor de continuiteit en verdere uitbouw van deze ondrneming. 

Executive Searchopdracht Directeur

Duitse producent van kantoormeubilair met Nederlandse vestiging. MP ‘full swing’ betrokken bij gehele proces met twee MP Partners. Combinatie van werving via internet, gedrukte media en headhunting. Veel aandacht besteed aan analyse, doorspreken en vaststellen van passende profiel voor directeur van deze businessunit. Daarnaast, additioneel aan de andere zaken, ook veel aandacht geschonken aan, voor Nederland gebruikelijke– en bij functieniveau passende arbeidsvoorwaarden. Opdracht succesvol afgerond. MP heeft meer opdrachtgevers vanuit de Duitse kantoormeubelenindustrie waarmee zij al een lange relatie heeft.

praktijkcases 

search

Volg ons op:

Gildenveld 16

3892 DG Zeewolde

Pavilioen 'Het Drieluik'